Τι αποκαλύπτει το αγαπημένο σου χρώμα για σένα;

Φωτεινή Δαϊλά
Τι αποκαλύπτει το αγαπημένο σου χρώμα για σένα;

Όλες έχουμε αγαπημένα χρώματα, έχεις όμως αναρωτηθεί ποτέ τι λέει το αγαπημένο σου χρώμα για εσένα την ίδια;

Μήπως τα περισσότερα ρούχα σου κινούνται στις αποχρώσεις του πράσινου; Ή στο σπίτι σου κυριαρχεί το λευκό; Όλες έχουμε αγαπημένα χρώματα, έχεις όμως αναρωτηθεί ποτέ τι λέει το αγαπημένο σου χρώμα για 'σένα;

Κάπου εδώ είναι που έρχεται η ψυχολογία των χρωμάτων, ένα σχετικά πρόσφατο πεδίο, και εξετάζει πώς τα διαφορετικά χρώματα επηρεάζουν τις συμπεριφορές, τις στάσεις και τις απόψεις μας. Με λίγα λόγια, τα χρώματα αντανακλούν την προσωπικότητά μας. Για να δούμε τι αποκαλύπτουν για τον εαυτό μας.

#1 Μαύρο

Χρώμα που δύσκολα του αντιστέκεσαι. Αν κοιτάξεις τη ντουλάπα σου, είναι δύσκολο να μην βρεις τουλάχιστον μια μπλούζα ή ένα φόρεμα σε μαύρο. Το μαύρο είναι συνυφασμένο με την κομψότητα αλλά και τη δύναμη, την εξουσία, τον έλεγχο και την πειθαρχία. Συμβολίζει επίσης την ιδιωτικότητα και δημιουργεί μία αίσθηση μυστηρίου. Και σίγουρα λέει κάτι για το fashion sense σου, καθώς θεωρείται ένα εκλεπτυσμένο χρώμα που αντανακλά το στυλ και την ασυμβίβαστη ποιότητα.

andrey-zvyagintsev-2HCVNKMZtVk-unsplash.jpg

#2 Άσπρο

Αν σου αρέσει το άσπρο χρώμα, το χρώμα που συμβολίζει την αγνότητα, μάλλον θα είσαι ένα «φωτεινό» κι ανεξάρτητο άτομο, που είναι γενικά ανοικτό σε νέες ευκαιρίες. Επίσης, φέρνεις έναν «φράσκο» αέρα και είσαι ήσυχη, ενιότε και λίγο πιο αποστασιοποιημένη.

#3 Γκρι

Αυτό το κομψό, ουδέτερο χρώμα -ούτε μαύρο ούτε άσπρο- εκφράζει τα άτομα που μπορούν να συγκρατούν τον εαυυτό τους δημόσια, χωρίς να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Επίσης, θεωρούνται άτομα υψηλής νοημοσύνης που έχουν ισορροπημένη ζωή.

cassidy-dickens-rAlGkaDAeOo-unsplash.jpg

#4 Μπλε

Το χρώμα της θάλασσας και του ουρανού, που δεν μπορεί να μην έχει βρει κάπως τον δρόμο του στη ντουλάπα ή το σπίτι σου, θεωρείται ότι συνδέεται με την αλήθεια και την ειρήνη. Τα άτομα που τους αρέσει το χρώμα θεωρούνται ότι έχουν αυτοπεποίθηση, ενώ είναι αξιόπιστα και ήπιων τόνων, τουλάχιστον όταν η ζωή τους βρίσκεται σε ισορροπία. Ορισμένες αρνητικές συσχετίσεις για άτομα που ταυτίζονται με το μπλε χρώμα περιλαμβάνουν το να είναι ψυχροί, απόμακροι ή να έχουν έλλειψη συναισθημάτων.

#5 Κόκκινο

Το χρώμα του πάθους ταιριάζει σε μια γυναίκα που είναι τολμηρή, γεμάτη ενέργεια, ζωντάνια και πάθος για ζωή, αλλά και που είναι έτοιμη να πάει κόντρα στο ρεύμα. Βέβαια, θέλει λίγη προσοχή καθώς, ακριβώς λόγω του ότι είναι τολμηρή, έχει την τάση να έλκεται από τον κίνδυνο.

#6 Πορτοκαλί

Ένα τόσο ζεστό χρώμα είναι λίγο δύσκολο να μην εκφράζει ένα θετικό άτομο που αγαπάει τη ζωή (ποια δεν την αγαπάει, θα μας πεις, αλλά κατάλαβες). Από την άλλη, το πορτοκαλί συνδέεται κάπως και με την επιπολαιότητα.

noah-buscher-8A7fD6Y5VF8-unsplash.jpg

#7 Κίτρινο

Τα άτομα που αγαπούν το κίτρινο είναι συνήθως χαρούμενα, έξυπνα, δημιουργικά και αυθόρμητα, ενώ αγαπάνε τη ζωή και τη διασκέδαση. Είναι, όμως, και συναισθηματικά εύθραυστα και αγχώνονται αρκετά.

#8 Μωβ

Εδώ μιλάμε για ένα επιβλητικό χρώμα που εκφράζει όσες είναι πιο φιλόδοξες και τους αρέσουν τα καλά -ή, μάλλον, τα καλύτερα- πράγματα στη ζωή, ενώ έχουν ισχυρό και το αίσθημα προσφοράς. Ταυτόχρονα, όμως, είναι και ένα χρώμα για τις κάπως εσωστρεφείς ψυχές που έχουν την τάση να καταπιέζουν τα συναισθήματά τους.

engin-akyurt-hBqtE-CfHS0-unsplash.jpg

#9 Πράσινο

Το πράσινο είναι συνυφασμένο με την αρμονία και την ανανέωση, αλλά και άτομα που είναι πιστά, συγκροτημένα, ανεξάρτητα και ισορροπημένα (όταν βρίσκονται στη φύση). Θέλει και λίγη προσοχή, όμως, καθώς το χρώμα παραπέμπει λίγο και στα χρήματα και τη ζήλεια.

#10 Ροζ

Το ροζ θεωρείται ένα χρώμα ανάλαφρο, «καταπραϋντικό» και φιλικό, όπως και όσες πίνουν νερό στο όνομά του. Επίσης, οι ίδιες λέγεται ότι είναι ευγενικές και στοργικές. Από την άλλη, το χρώμα παραπέμπει στην αθωότητα που «αγγίζει» την αφέλεια.

Όποιο κι αν είναι το χρώμα σου, είμαστε σίγουρες ότι είναι τόσο… εσύ!